понеділок, 8 серпня 2011 р.

Як вдосконалити вивчення іноземних мов? (Для козаків-оріїв - обов’язково!) ;)


Тут я публікую зведені докупи погляди побратима на вивчення іноземних мов, взяті з його сайту (доступ до якого останнім часом з невідомих мені причин відсутній):
"Кожен українець (незалежно від того, пам’ятає він мову своїх прадідів чи ні) носій високих можливостей і високої культури, закладених у ґенофонді нації. Знання іноземних мов сприяє черпанню багатств, які "зростають" на величезних інформаційних полях Всесвіту.
Наші запорізькі козаки були славні не лише тим, що не давали нікому іншому робити замість себе власний життєвий вибір, а й вільно володіли кількома мовами."
Зараз, для того, щоб добути необхідну для ведення Вічного Бою інформацію, не потрібно засилати пластунів, які з соломинками в роті годинами сиділи би на дні річки, чекаючи слушної нагоди для проникнення у ворожий стан. Досить вільно й легко "плавати в безмежних морях інтернету"! І, у першу чергу, потрібно володіти мовою, якою створене найпотужніше інформаційне поле, тобто, англійською. Без такого знання ми сильно відставатимемо від самих себе, які вільно володіють цією мовою!

Алгоритми (які мені й по сьогоднішній день стають у пригоді) теж можна було бачити на вже згаданому вище сайті:
  1. Вивчення мови за спеціальним курсом (наприклад, Headway; можна підібрати за рівнем опанування мови). Цілий набір курсів є на YouTube.
  2. Вивчення граматики за підручниками. (Мені подобаються правила вивчення англійської мови, лінки на які лежать на правій боковій панелі цього сайту. А ця книжка - R.Murphy, "English Grammer in Use", 3-d edition - крім добре викладеної граматики, просто начинена прикладами побутового спілкування!)
  3. Збагачення власного мовного словника - через читання цікавої для Вас літератури, використовуючи словники
  4. Читання сайтів з перекладом слів при наведенні курсора. Для цього потрібно мати веб-браузер Mozilla Firefox (старіші версії: 2 - 4).
  5. Перегляд телепередач з повільною анґлійською для дітей та з вільною розмовною мовою (наприклад, тут я би вибрав NEWS -> CBN News чи SKY NEWS; або це).
  6. Перегляд англомовних художніх фільмів (OnLine - бодай оце чи цеYouTube - внизу там є різні фільми, тривалістю більше години).
  7. Установлення Skype та знайомство й розмова з носіями мови, яку вивчаєте.

http://www.youtube.com/user/Linguaspectrum

Немає коментарів:

Дописати коментар