пʼятницю, 26 жовтня 2012 р.

Оманливий сон вибору оманливого світу

Прочитав сьогодні допис Віктора Литвинчука “Найгіршу владу і найгірших людей, обирають порядні люди, які не голосують”. Загалом, розумно написано. Правильно ...для сьогоднішнього дня... Але заголовок, коли взяти ширше, правдивий лише частково...
Написане - то верхівка льодової гори на плаву. Порядні люди, які не голосують, сприяють вибору найгіршої влади НЕ ВЗАГАЛІ, а ІЗ ЗАПРОПОНОВАНОЇ НІКУДИШНЬОЇ. Їм противно копирсатися у смітті, вибираючи негідника меншого із запропонованої зграї негідників. І цю частину їхньої стійки можна зрозуміти... Бо НАЙГІРШУ ВЛАДУ обирає ...САМА ВЛАДА, яка законодавчо позбавляє виборців змінювати добре засмальцьовану одну й ту ж саму «колоду карт» з цих «негідників». А ти вже далі вибирай...
В одній з методик програмування поведінки людини це називається задіянням пресубпозиції
Мати запитує дитину: «Коли ти ПОМИЄШ посуд: зараз чи після того, як підметеш на кухні?»
 - створюючи оману вибору... 
Тобто, вибір справжній - у царині меншого - «Коли?», та його відсутність щодо основного - можливості мити чи НЕ мити посуд! Останнє питання не обговорюється взагалі!!!
Влада зробила все, щоб не дати виборцям ЯК НАРОДУ мати свій вибір та увіковічнила обраність окремої - вкрай малої - групи людей. Вона скасувала зміну недостойних довіри кандидатів, коли вибори вважатимуться недійсними при неявці 50% виборців на них. А він же - тут вже не кожна окрема людина, а народ(!), - «Проти (ЦИХ) всіх!» І потрібно було би міняти «колоду». Звичайно, що складно добрати гідних, але народ наш їх має! Чи захотілося легкого хліба?
Скасовано обрання депутатом, коли за тебе проголосувало не більше половини виборців у другому турі. Інакше - знову ж - міняйте «колоду»!
Влада уникає, як вогню, питання про ВІДКЛИКАННЯ ДЕПУТАТА! (Окремі заяви тих, хто рветься до влади, часто розраховані на сприйняття нас як недоумків, які вірять у щирість таких заяв: можна говорити що хочеш, коли відомо, що немає ніякої «загрози», що за виголошене проголосують...) А це, як на мене, головне! Проліз який, хто забруднив себе своїми невиконаними обіцянками, - іди геть! Назавжди!!! І не стало в «колоді» Засмальцьованої Карти!