пʼятницю, 26 жовтня 2012 р.

Оманливий сон вибору оманливого світу

Прочитав сьогодні допис Віктора Литвинчука “Найгіршу владу і найгірших людей, обирають порядні люди, які не голосують”. Загалом, розумно написано. Правильно ...для сьогоднішнього дня... Але заголовок, коли взяти ширше, правдивий лише частково...
Написане - то верхівка льодової гори на плаву. Порядні люди, які не голосують, сприяють вибору найгіршої влади НЕ ВЗАГАЛІ, а ІЗ ЗАПРОПОНОВАНОЇ НІКУДИШНЬОЇ. Їм противно копирсатися у смітті, вибираючи негідника меншого із запропонованої зграї негідників. І цю частину їхньої стійки можна зрозуміти... Бо НАЙГІРШУ ВЛАДУ обирає ...САМА ВЛАДА, яка законодавчо позбавляє виборців змінювати добре засмальцьовану одну й ту ж саму «колоду карт» з цих «негідників». А ти вже далі вибирай...
В одній з методик програмування поведінки людини це називається задіянням пресубпозиції
Мати запитує дитину: «Коли ти ПОМИЄШ посуд: зараз чи після того, як підметеш на кухні?»
 - створюючи оману вибору... 
Тобто, вибір справжній - у царині меншого - «Коли?», та його відсутність щодо основного - можливості мити чи НЕ мити посуд! Останнє питання не обговорюється взагалі!!!
Влада зробила все, щоб не дати виборцям ЯК НАРОДУ мати свій вибір та увіковічнила обраність окремої - вкрай малої - групи людей. Вона скасувала зміну недостойних довіри кандидатів, коли вибори вважатимуться недійсними при неявці 50% виборців на них. А він же - тут вже не кожна окрема людина, а народ(!), - «Проти (ЦИХ) всіх!» І потрібно було би міняти «колоду». Звичайно, що складно добрати гідних, але народ наш їх має! Чи захотілося легкого хліба?
Скасовано обрання депутатом, коли за тебе проголосувало не більше половини виборців у другому турі. Інакше - знову ж - міняйте «колоду»!
Влада уникає, як вогню, питання про ВІДКЛИКАННЯ ДЕПУТАТА! (Окремі заяви тих, хто рветься до влади, часто розраховані на сприйняття нас як недоумків, які вірять у щирість таких заяв: можна говорити що хочеш, коли відомо, що немає ніякої «загрози», що за виголошене проголосують...) А це, як на мене, головне! Проліз який, хто забруднив себе своїми невиконаними обіцянками, - іди геть! Назавжди!!! І не стало в «колоді» Засмальцьованої Карти!
Нарешті, влада - вперше на цих виборах - вважає, що забезпечила собі чисте обличчя, скасувавши офіційну пляму - кількість людей, які кажуть їй: «Геть!» - тобто, тих, хто голосував ПРОТИ (ЗАПРОПОНОВАНИХ) ВСІХ! Порядні люди, які голосували проти ЗАПРОПОНОВАНИХ всіх, заявляли на весь світ про те, що робиться у нашій країні! Уявіть перебільшене, що за обраних депутатами проголосували би лише їхні родичі (за кожного з депутатів - не більше 0,00001% виборців!), а проти - 99,99999%!!! Яко тоді?! Але це все перебільшене, казкове...
Що ж, тоді, робити ЗАРАЗ, за години до закінчення "реклами"?
Кожен має свою голову! 
Як на мене, на цей раз, коли більшість ще смакує нав’язаний владою ОМАНЛИВИЙ СОН МОЖЛИВОСТІ ВЛАСНОГО ВИБОРУ, варто прислухатися до написаного В. Литвинчуком.
А ВЗАГАЛІ, потім, ЯКЩО БУДЕ ЗНОВУ ОДИН ЛИШЕ НЕПОТРІБпора пробуджувати почуття власної гідності та ставати незалежними від нав’язаного іншими сну, прокидатися та голосувати проти запропонованих всіх НЕ ГІДНИХ ВАШОЇ ДОВІРИ шляхом бодай зіпсування бюлетенів:
- голосуванням за всіх,
- збереженням свого голосу - бюлетеня - при собі, винісши його з дільниці (якщо не заборонено законом),
- написом на бюлетені «Проти ЦИХ всіх!» тощо.
Це один із збережених шляхів, але він можливий ЛИШЕ ТОДІ, коли буде проведена достатня роз’яснювальна робота і соціологічні опитування будуть показувати, що НЕ МЕНШЕ 60% НАСЕЛЕННЯ ГОЛОСУВАТИМЕ ПРОТИ ВСІХ. НЕ ЗАРАЗ!!! НЕ НА ЦИХ ВИБОРАХ!
Лише після проведення великої роботи!
Під лежачий камінь вода не тече!
...Існують і інші способи боротьби за власний вибір. Але про них - коли-небудь потім...

Немає коментарів:

Дописати коментар